Zoeken
  • F2F Marketing

Hoe jij je maximaal kunt ontwikkelen!| ZELFONTWIKKELINGJij bent niet voor niets op deze blog komen. Jij wilt uit je comfort zone stappen, je kennis verbreden maar voornamelijk groeien als persoon! Dan ben je op de juiste blog. We gaan in deze blog 5 boeken behandelen die je moet lezen. Uiteenlopend van financiële ontwikkeling tot motivatie en je lichaamsuitstraling. Je lees het allemaal in deze blog! We gaan er voor zorgen dat jij je maximaal ontwikkelt!How to win friends & influence people van Dale Carnegie

Dit boek gaat ervoor zorgen dat jij populair wordt, ineens heel veel extra vrienden krijgt en je binnen no-time president bent van Nederland. Het zou mooi zijn als dat allemaal zou kunnen. Dat is totaal niet waar het boek over gaat.


Het boek leert je een beter mens te zijn, anderen uit te kunnen staan en sommige situaties net iets te beïnvloeden waardoor het allemaal wat positiever wordt. Zo leert het boek je wat je moet doen bij tegenslagen. Niet klagen, over niemand zomaar oordelen en bekritiseren. Dit zijn handelingen die we allemaal doen, maar bedenk jezelf eens het volgende: hoe vrolijk word jij van klagen, zeuren en je boos maken over dingen die uiteindelijk helemaal niet belangrijk zijn? NIET NATUURLIJK!

Verder leert het boek je hoe je er voor kunt zorgen dat mensen je gaan mogen. Dat is niet door dingen voor ze te kopen, alsmaar ja te zeggen of alles te doen voor iemand. In tegendeel zelfs, dit doe je door allerlei kleine handelingen.


Glimlach eens wat vaker, toon oprechte interesse in iemand. Luister eens echt naar iemand en vraag ietsjes verder door dan je normaal zou doen. Hoe leuk vind jij het als iemand je naar je vakantie vraagt? Je kunt er zelf uren over doorpraten. Je voelt je op dat moment gehoord en iemand is echt in je geïnteresseerd. Vraag eens wat vaker om iemands mening. Een hele belangrijke. We hebben allemaal een mening en als daar naar geluisterd wordt vinden we dat heel fijn. Ook jij! Een hele belangrijke stelling die in het boek aan bod komt is de volgende. “Iemands naam is het fijnste en belangrijkste woord in elke taal.” Iemand aanspreken bij naam werkt altijd beter dan dit zonder de naam van diegene te doen. Pas dit eens toe en je zult zien wat voor een verschil het zal leveren.


Verder kennen we allemaal het geval van een discussie waarin geen van beide partijen wint. In het boek wordt beschreven dat als je een discussie wilt winnen, je al verloren hebt. Omdat discussie er zijn om duidelijk te krijgen waarin je van mening verschilt en dit op te lossen. Praat in discussie of gesprekken vanuit de IK-vorm. Dus niet alleen maar over jezelf praten maar in het geval van een discussie: “Ik heb je verkeerd begrepen.” “Ik denk er anders over, je kan het namelijk ook zo doen”. In plaats van: “Je hebt het niet goed uitgelegd” en “Je hebt het fout”.


Er valt heel veel te leren uit dit boek. Je komt tot de ontdekking dat je zelf helemaal niet zo aardig, slim of positief te werk gaat. Ondanks het vaak maar over hele kleine dingetjes gaat, kun je er een wereld van verschil mee maken!
Rich dad poor dad van Robert Kiyosaki

Rich dad poor dad gaat over de jeugd van schrijver Robert Kiyosaki. Hij beschrijft in het boek steeds de verschillen tussen zijn rijke vader en arme vader. De arme vader in dit verhaal is zijn echte vader en de rijke vader is de vader van een vriend waar hij vaak over de vloer komt. In grote lijnen gaat dit boek over hoe je geld kunt verdienen door er niet per sé hard voor te werken.


Het alsmaar terugkerende onderwerp in dit boek: The Rat Race. Het overgrote deel van de mensen op de wereld leeft in deze ‘Rat Race’. Het houdt simpelweg in dat je te snel je geld uitgeeft, in sommige gevallen moeten lenen en weer moet wachten op je volgende salaris. Je redt het dus net niet, hebt helemaal geen geld over om te investeren en raakt in principe steeds dieper in de Rat Race. Als jij dit nu aan het lezen bent en denkt dat je tot deze groep behoort kan dit heel goed kloppen. Als je dit leest en bij jezelf denkt dat dit niet op jou slaat kun je tot 3 groepen behoren. De eerste groep: je zit wel in de Rat Race maar hebt het nog niet door. De tweede groep: je komt rond met je geld, maar zet je ook een redelijk bedrag opzij om te sparen of te investeren? De derde groep: je komt goed rond met je geld, zet geld opzij om te sparen en investeert zodat je geld binnenkrijgt zonder ervoor te werken.


Wat Robert Kiyosaki duidelijk wil maken is dat we allemaal uit de Rat Race kunnen ontsnappen. Hoe eerder, hoe beter! Veel mensen zweren bij het gezegde dat geld niet gelukkig maakt. In het boek wordt duidelijk dat geld ook niet per sé gelukkig maakt maar er wel voor zorgt dat je zonder (geld) zorgen de dag doorkomt, gezond kunt leven en leuke dingen kunt doen die er uiteindelijk voor zorgen dat je toch iets vrolijk wordt. Waarom 40 jaar werk doen wat je niet leuk vind?

Of geld gelukkig of blij maakt is een aparte discussie maar Robert Kiyosaki laat in dit boek wel zien dat iedereen ervoor kan zorgen dat ze financiële vrijheid krijgen waardoor het leven een stuk leuker wordt.
Bodylanguage van Joe Navarro & Marvin karlins

Kinderen liegen, politici liegen, je ouders liegen over sinterklaas en de kerstman en jij liegt wel eens. Maar lichaamstaal liegt nooit. Je hebt verbale communicatie, praten, en je hebt non-verbale communicatie. Dit zijn gebaren en je lichaamstaal. Jij liegt ongeveer al vanaf dat je 4 of 5 jaar oud bent. Dat valt goed te leren en hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Maar de non-verbale communicatie is geprogrammeerd. Het gaat hier om oeroude overlevingsinstincten. Dat valt een stuk lastiger te verbergen.


Let eens op de positie van de voeten, gebruik van handen en naar waar iemand kijkt als deze liegt. Wanneer iemand liegt begint deze ook meer te zweten. Allemaal kleine dingen waarop je kunt letten.

Het kan wat zeggen over (onderdrukte) gevoelens en ambities, of iemand te vertrouwen is en of iemand autoriteit uitstraalt. ‘Borst vooruit en kin omhoog’ is een bekende vorm van lichaamstaal. Hierdoor lijk je zekerder van je zaak. Als jij dat uitstraalt nemen anderen dat automatisch over. Dat is een oeroud overlevingsinstinct, weet je nog?


Je kunt nooit een tweede kans krijgen om een eerste indruk achter te laten. Het is belangrijk bewust bezig te zijn met lichaamstaal. Het zal je daadwerkelijk verder helpen in het leven! Sterker nog: Non-verbale communicatie speelt een doorslaggevende rol in onze communicatie. Wist je dat 55% van je communicatie ‘fysiek’ gebeurt via gezichtsuitdrukkingen, gebaren en lichaamstaal. 55%!

Verder wordt 38% van je communicatie van bepaald door je stemgebruik. Nu blijft er dus nog maar 7% over. Van je communicatie is dus maar 7% gebaseerd op woorden. Je kunt nog zo lang nadenken over wat je wilt zeggen, maar denk liever eerst eens na over lichaamstaal en stemgebruik! 😊
Awaken the Giant Within van Tony Robbins

Zoals de titel van het boek al zegt gaat Tony Robbins er vanuit dat we niet allemaal het beste uit onszelf halen. Het boek gaat simpelweg over het geloof in onszelf wat we veel vaker moeten hebben. Dit kun je bewust beïnvloeden door hogere standaarden te zetten. Als jij alsmaar denkt dat je iets wel kunt en je niet per sé een hoger niveau aankan moet je eens opletten.


Neem als voorbeeld hardlopen. Als jij altijd een bepaalde afstand loopt in een uur en er nooit meer dan 5 minuten minder of meer over doet geloof jij dat dat zo blijft. Maar als je 1,5 keer zoveel wilt lopen en dus die standaard hoger plaatst, haal je dit ook. Misschien niet de eerste of tweede keer maar de keren erna wel. Als je maar gelooft dat je het kunt!

Laten we bij het hardlopen blijven. Je leven wordt gevormd door je gewoontes. Je kunt er dus voor kiezen om te gaan hardlopen ’s ochtends. We hebben het misschien allemaal wel eens overwogen of zelfs gedaan. Maar na 2 of 3 keer kappen de meeste mensen ermee. Je gelooft dan omdat je het al een paar keer gedaan hebt, dat je het wel altijd zou kunnen. En daar gaan veel mensen de fout in. Want wat ons leven vormt, waardoor we sterker worden, zijn niet de dingen die we af en toe doen maar de dingen die we consistent doen. Na 3 weken een handeling uitvoeren wordt dit een gewoonte.


Verder bespreekt Tony Robbins ‘The Big Five Ideas’.


1. “De drie beslissingen waarvan je lot afhangen zijn: 1. De keuzes die je maakt omtrent je focus in het dagelijkse leven. 2. De keuze die je maakt om je van bepaalde dingen iets aan te trekken. En 3. De keuzes die je maakt om je doelen te halen.

2. Door 1 van de 5 elementen (positieve) te veranderen kun je een groot, meetbaar verschil maken.

3. Alles wat we doen, doen we om uiteindelijk van te genieten of om pijn te voorkomen.

4. Het zijn niet de gebeurtenissen in ons leven die ons vormen, maar hoe belangrijk we deze vinden en wat we ermee doen.

5. Focus je op wat je wilt behalen en doen. Niet op waar je bang voor bent.


Met deze positieve gedachten kom je een heel stuk verder in het leven!
Durf (8 bouwstenen om uit je comfortzone te stappen)

Hoe fijn is het om hetzelfde baantje voor jaren te houden. Niet te hoeven solliciteren, niet je opnieuw te hoeven voorstellen overal en bovendien hoef je dan ook niet ineens wat nieuws te leren. Hoe fijn is het om lekker je oortjes in te doen, tegen niemand te praten en niet in een ongemakkelijke situatie te belanden. Nog een beter voorbeeld: op school bij gym was er altijd iemand die als eerste in de touwen moest, als eerste over de kast moest springen of iets voor moest doen.


Was jij diegene? Het liefst ging iedereen op zo’n moment helemaal achteraan staan. “Ik lijk wel gek, waarom zou ik daar vooraan gaan staan?” Wat hier beschreven wordt zijn allemaal situaties van binnen in je comfort zone blijven. Het voelt fijn, het voelt in ieder geval niet ongemakkelijk. Nieuwe dingen leren en doen zijn nou eenmaal niet altijd leuk of gemakkelijk. Het kan soms ongemakkelijk zijn, je kunt fouten maken en voor schut staan. Dat is de reden dan heel veel mensen lekker in hun comfort bubbel blijven zitten.


Maar 1 woord hier is belangrijk en dat is ‘nieuw’. Door nieuwe avonturen aan te gaan leer je, ontwikkel je, doe je ervaringen op en deze zul je voor altijd bij je dragen. Waarom zou je er dan voor kiezen om altijd hetzelfde te blijven doen? Lekker in je bubbel te blijven omdat het fijn voelt, maar je diep vanbinnen ook weet dat stilstand achteruitgang is. Ik herhaal het nog een keer. STILSTAND IS ACHTERUITGANG!

Dit boek is geschreven door twee vrouwen die het beste uit het leven willen halen. Je leert door te doen, door te proberen en te ontdekken. Want door nieuwe dingen te doen kom je erachter wat je nou echt leuk vindt. Misschien houd je wel van schaken, kaarten sturen naar onbekenden over de hele wereld, muziek te maken of iets heel anders. Maar als je nooit uit je comfortzone stapt, zul je er nooit achter komen.Met deze boeken willen wij je inspireren om een betere jij te worden. Niet bang te zijn voor ontwikkelingen, zelf de regie in handen nemen en ervoor zorgen dat jij als mens ontwikkelt. Want zoals hierboven benoemt is, is stilstand achteruitgang. Als je nou verder nooit boeken leest is het misschien leuk om een boek aan te schaffen van bol.com. Spreek met jezelf af dat je elke dag 10-15 bladzijdes leest. Zo blijft het voor jezelf leuk en kun je kennis opdoen die je nooit meer vergeet! Dit was het weer voor deze week. Houdt onze website in de gaten voor meer leuke content!

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© Face2Face Marketing B.V. - 2018

Markendaalseweg 121 4811 KW  Breda

Tel: +31 6 52 83 99 82

  • Gray LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram